Friday, October 19, 2007

FİLİSTİN'E YARDIM ETMENİN 17 YOLU

1. TÜM İsrail ürünlerini boykot edin.Aldığınız her ürünün etiketini okuduğunuzdan emin olun.Ayrıca İsrail ekonomisini destekleyen bütün Amerikan ürünleri ve servislerini de boykot edin.
http://www.boycottisraeligoods.org/index.php http://www.inminds.co.uk/index.html
2. Hergün yerli ya da yabancı birer basın-yayın kuruluşuna mektup yazın .Eğer emailiniz varsa,birkaç gazeteye aynı anda gönderip zaman kazanabilirsiniz. Filistin'in sesi duyulmalı ve emin olun günde bir tek e-mail göndererek medyanın rolü ve/veya Filistin mücadelesiyle ilgili yayınlanmış bir yazıyla ilgili görüşünüzü bildirmek bile fark yaratır.
http://www.pmwatch.org/pmw/main.html
3. Nerede yaşıyor olursanız Filistin için gönüllü olun.Zamanınızı yaşadığınız yerdeki gruplara ayırın.Bu tip gruplar ve organizasyonlarla ilgili bilgileri internetten bulabilirsiniz.
http://al-awda.org/index.htm , http://www.palestinecampaign.org/ ve http://palestinechronicle.com/ gibi sitelerde aktivitelerle ilgili bilgiler ve takvimler var.
4. Filistin'e para gönderin.Bunu yapamıyorsanız,kullanmadığınız eşyalarınızı satıp parasını Filistin'e yardım eden organizasyonlara verin.
Filistin desteğimize her zamankinden çok ihtiyaç duyuyor ve onu yanlız bırakamayız.Kermesler düzenleyin,tişört satın,birşeyler yapın.
5. Filistin'in tarihini öğrenin.Kafanızda hiçbir şüphe kalmadığından emin olun ki herhangi bir tartışmada karşılık verebilesiniz.
6. Filistin'i destekleme amaçlı toplantılara katılın.İmza atın,kendinizi ifade edin.Medyayı davet edin.
7. Arapların da Semit olduğunu herkese söyleyin! Anti-Semitist değil,adaletçiyiz.
8. Filistin'e özgürlük isteyen bütün imza kampanyalarına katılın.İnternet bize sesimizi duyurmanın yolunu açtı.Savaşa katılmaktan korkmayın ve Filistin'e özgürlük için adınızı listeye ekleyin.
9.Yahudilerin ve Filistin karşıtı İsraillilerin arasındaki farkı bilin.Bu Yahudilere karşı bir savaş değil.Bizi mücadelemizde destekleyen ve yanımızda yer alan Yahudiler de var,onlara teşekkür borçluyuz. Gush
Shalom, B'Tselem, Uri Avnery bu gruplardan bir kaçı ve yurda barış gelmesini isteyen herkesten teşekkür alıyorlar.
10. Filistin'in destekçisi olmaktan gurur duyun.Filistin'e Özgürlük yazılı rozetler takın,bayrağı dalgalandırın ve çekinmeyin.
Lütfen Türkiye halkının da Avrupa ve Amerikan toplumu gibi genelde yazılı medyaya güvendiğini ve gerçek bilgiler alamadığını unutmayın.Avrupalılar gerçeği öğrenince bize arka çıkacaklardır, Amerikalılar da öyle. Düzen değiştikçe yaptıklarımızdan gurur duyacağız.
11. Milletvekillerine mail yazın ve düşüncelerinizi anlatın.Ne kadar çok kişi konuşursa,o kadar ileri gidebiliriz.
12. Hergün Filistin için birşeyler yapın.Bu para göndermek,mail yazmak,başkalarını bilgilendirmek ya da milletvekillerini harekete geçirmek olabilir.
13. 1947 ve 1948 yıllarında Filistin'de neler olduğunu öğrenip yazın.Böylece olanları hiç unutmayıp belgelendireceğiz.
14. Filistin'in tarih boyunca mücadele ettiğini bilin.Yüzyıllarca Romalılar ve Haçlılar tarafından işgal altında kaldılar. Bu da zaferle ayrılacakları başka bir mücadele.Özgür Filistin varolacak.
15. Israil tarafından öldürülenleri hatırlayın.Ölenlerin anıları hiçbir zaman bizi yanlız bırakmayacak.
16. Barışı destekleyin! Dünyaya Filistinlilerin terörist olmadıklarını, kendi haklarını korumak için savaştıklarını gösterin. İntihar bombalamalarını kınamalıyız, çünkü onlar Filistin'e özgürlük mücadelesinin gerilemesine neden oluyorlar.Filistinlilerin tankları,apaçi helikopterleri ya da F-16ları olmadığı için bu onların kendilerini savunmaları ve özgürlükleri için savaşmalarının tek yolu,ama çoğu kişi bunu bilmiyor.Bütün insanlığın desteğine ihtiyacımız var,o yüzden lütfen barış hareketine katılın.
17. İnancınızı koruyun ve Filistin için dua edin.

No comments: